ذبيح الله قربان در دوران تحصيل در بيروت به عضويت فراماسونري درآمد و پس از بازگشت به ايران به رياست بيمارستاني كه به نام «بهبودستان» ايجاد شده بود، برگزيده شد. او در اين مسند اقداماتي در جهت گسترش غربزدگي و ترويج فرهنگ غربي انجام داد. ذبيح الله قربان در حوالي سال 1310 شمسي، چند سال قبل از اعلام رسمي كشف حجاب، درصدد برآمد تا عده اي از دختران و زنان را به استخدام اين مركز درآورد. ذبيح الله قربان با كمك خواهرش كياقربان عده اي از دختران بهايي را به استخدام اين بيمارستان درآورد و يك زن انگليسي به نام آوانسيان كه از كاركنان «سفارت انگليس» درتهران بود، براي آموزش آنها به شيراز فرستاده شد. (31)
ذبيح الله قربان از فعال ترين اعضاي مؤسس لژهاي ماسوني در شيراز بود و اکثر ماسون هاي استان فارس توسط او جذب و به تشکيلات ماسوني ملحق شده بودند
ذبيح الله قربان به عنوان يک بهايي عضو فعال شبکه فراماسونري و روتاري نظرات عناصر بيگانه و محافل استعماري مخصوصاً صهيونيست ها را در حوزه تعليم و تربيت جوانان ايراني اجرا مي کرد و شدت وابستگي او به حدي بود که نام وي در ليست اعضاي تمام انجمن ها و محافل وابسته همچون باشگاه لاينز و جمعيت تسليح اخلاقي و بنياد کارنگي و انجمن دوستداران آمريکا و نظاير آن ديده مي شود.وی درتشکیلات مخفی سر شاپور ریپورتر که سیاستهای نظام پهلوی را تعیین میکرد بعنوان سیاستگذار حرکت استان فارس بود وبا اینکه رئیس دانشگاه شیراز بود قدرتش از استاندار بیشتر و خواسته هایش موثرتر بود.
قابل ذکر است پدر شاپور ریپورتر همان کسی است که رضاخان را کشف و وی رابه سمت شاهی ایران منصوب کرد در تمام سالهای حکومت رضا خان کشور توسط دولت در سایه ریپورتر اداره می شد پس از وی پسرش شاپور ریپورتر این نقش را ایفا کرد.
برخی معتقدند قربان ارتباطی بسیار نزدیک بامرگ مشکوک سید نور الدین حسینی الهاشمی دارد .
وی موسس دانشگاه شیراز است. در لینک زیر امده است.
http://www.shirazu.ac.ir/?page_id=3392&menu_id=1&menu_item_id=12
چگونه است سال 87 مجوز ايجاد و راه اندازي بنيادی فرهنگي با نام ذبيح الله قربان صادر شده است ؟ چه کسانی و با چه نیتی چنین اجازه ای را صادر کرده اند ؟
برای مطالعه بیشتر رجوع کنید به کتاب
نظرات شما عزیزان: